cupping

een therapie die onder de huid kruipt

Cupping is afkomstig uit de traditionele Oosterse geneeskunde. Het is een alternatieve en heilzame therapie waarbij belvormige kopjes (cups) van glas of kunststof vacuüm worden gezogen op strategische punten op het lichaam om zo stagnaties in de energiedoorstroming (Qi) op te heffen.

Deze eeuwenoude methode biedt tal van voordelen: ze stimuleert de doorbloeding, ontspant spier- en weefselknopen, verwijdert afvalstoffen en vocht en boost de weerstand. Cupping wordt ook toegepast als massagetechniek en zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest.

Dry cupping in Antwerpen
Als doeltreffende detoxmethode en relaxerende massagetherapie is cupping geschikt voor tal van klachten en wordt ze vaak gebruikt als aanvulling op de reguliere kinesitherapie

welke behandeling is mogelijk

Bij dry cupping worden de cups op specifieke knooppunten vacuüm getrokken met behulp van een pompje of warmte. De krachtige dieptewerking van cupping (de toxines worden letterlijk naar de oppervlakte “getrokken”) zorgt doorgaans voor rode of paarse plekken op de huid – deze verkleuring is normaal en zal na enkele dagen verdwijnen.

 

Bij cuppingmassage wordt eerst olie aangebracht op de huid en worden de cups daarna in glijdende bewegingen over het lichaam verplaatst. Deze unieke (en intense) ervaring is tegelijk verkwikkend en ontspannend, en helpt tegen stress en allerlei kwaaltjes.

Cupping massage

indicaties

» spierspanning / fibromyalgie
» schouder / nek / rugklachten
» hoofdpijn / migraine
»  verkleving / littekens
» circulatiestoornis
» stress / vermoeidheid
» beginnende verkoudheid

»