pre- & postnatale kinesitherapie

prenatale kine

U bent in blijde verwachting en wilt zich optimaal voorbereiden op de bevalling? Prenatale kinesitherapie helpt zwangere vrouwen om hun lichaam (en geest) in vorm te krijgen, zodat ze bewust en relaxed kunnen toeleven naar de geboorte.

Tijdens de eerste prenatale sessie stelt Eva samen met u een persoonlijk plan op, waarbij aandacht wordt geschonken aan:

» lichaamshouding en stretching
» bekkenbodemoefeningen
» ademhaling – en relaxatieoefeningen
» partneroefeningen
» voorlichting omtrent de arbeid en de bevalling
» arbeidshoudingen om de ontsluiting te bevorderen
» pershoudingen en -technieken

Partners zijn steeds welkom en kunnen actief deelnemen aan de sessies, zodat ze u met raad en daad kunnen bijstaan op de grote dag

postnatale kine

Postnatale kine bestaat uit conditie- en spierversterkende oefeningen voor prille moeders en wordt doorgaans vier tot zes weken na de bevalling gestart, na het gynaecologisch controlebezoek. De sessies omvatten:

» versteviging van de bekkenbodemspieren
» versteviging van buik- en rugspieren
» versteviging van arm-, been- en bilspieren
» algemene conditieverbetering

babymassage

Voor het eerste woordje eruit is, communiceren baby’s via aanrakingen met de wereld. En als de tastzin de eerste taal is, dan is een massage van mama als een gedicht! Babymassage versterkt niet alleen de band tussen ouder en kind, maar ook heeft een uitgesproken positieve invloed op het welbehagen van de baby. Tijdens de babymassage worden massagetechnieken aangeleerd die u ook thuis kunt toepassen. De ideale leeftijd voor deze massage is tussen 1 en 6 maand. Deze sessie is geschikt voor elke baby, mama en papa!

Er worden 9 perinatale sessies voorzien, te gebruiken voor en/of na de bevalling. Indien nodig kan dit worden aangevuld door 18 extra sessies

andere

U kunt aan de KineKaai ook terecht voor specifieke klachten tijdens de zwangerschap of na de bevalling:

» bekkeninstabiliteit / bekkenpijn
» rug – en bekkenbodemklachten
» herstel na keizersnede
» oedeem van de benen (lymfedrainage)
» stress / hyperventilatie