Behandeling

Manuele therapie & osteopathie

Manuele therapie

Manuele therapie is een gespecialiseerde en beproefde behandelingsmethode die wordt toegepast bij functionele stoornissen van spieren, zenuwen en gewrichten. Je eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en een uitgebreid onderzoek, waarbij we gericht op zoek gaan naar de oorzaak van je fysieke probleem.

Met behulp van manuele technieken werken we aan pijnverlichting, onstekingsremming en het herstellen van je welzijn en beweeglijkheid. Daarnaast ondersteunen we je herstel met oefentherapie, core stability training, houdingsadvies, het aanleren van correcte hef- en tiltechnieken, rug- en nekscholing, preventietraining, en nog veel meer.

Osteopathie

Osteopathie is een manuele behandeltechniek die zich toelegt op drie fysiologische systemen, die nauw met elkaar zijn verbonden:

  • het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten)
  • het visceraal systeem (organen, bloed- en lymfevaten)
  • het craniosacraal systeem (zenuwstelsel, hersenen en ruggemerg)

Harmonie tussen de systemen staat voor homeostase: je voelt je fit en gezond, en zit goed in je vel. Treedt er echter een storing op in het ene systeem, dan worden ook de anderen uit balans gebracht. Die ontwrichting heeft een impact op je fysieke veerkracht, waardoor er nieuwe kwaaltjes en symptomen ontstaan. Onze osteopaat spoort de oorzaak van je klachten op, stimuleert het zelfregulerende mechanisme van je lichaam, en probeert zo het natuurlijke evenwicht – en je bewegingsvrijheid – te herstellen.