Behandeling

Sport & revalidatie

Sportkinesitherapie

Kinekaai is er voor elke sportieveling.  We gaan na hoe jouw blessure of letsel is ontstaan en stellen vervolgens een individueel behandelplan en revalidatieschema op aan de hand van jouw mogelijkheden en de sport die je beoefent. Tijdens de behandeling geven we je ook gericht advies over hoe je bepaalde blessures kunt voorkomen. En om je sportieve comeback nog actiever voor te bereiden, geven we je graag een gepersonaliseerd oefenprogramma voor thuis.

In onze oefenruimte gaan we aan het werk om jouw conditie, evenwicht, lenigheid, snelheid en kracht doeltreffend te trainen. Je kan bij ons eveneens terecht voor (kinesio)taping en dry needling, die bij verschillende klachten kunnen worden toegepast. Indien nodig verwijzen we je door naar een arts of specialist die je extra kan ondersteunen bij je herstel.

Pre -en postoperatieve revalidatie

Heb je recent een ingreep ondergaan, ga je een operatie tegemoet, of zit je in een lange periode van immobiliteit? Aan de Kinekaai blijven we niet bij de pakken zitten, maar gaan we samen aan de slag om jou zo snel mogelijk op de been te krijgen. We passen een combinatie van manuele technieken en functionele oefeningen toe om je (veer)kracht en mobiliteit duurzaam te herstellen.